Preventief fouilleren




In Amsterdam zijn we er al een tijdje aan gewend dat kinderen en oude vrouwtjes onder het mom van ‘preventief fouilleren’ onzedelijk betast worden door de politie.


Deze week is er een wet aangenomen in de Tweede Kamer, die de preventief-fouilleren-razzia’s naar de straten van alle gemeenten in Nederland zou kunnen brengen. Ik wil graag dat iedereen die hiermee geconfronteerd gaat worden, weet welke politieke partijen voor dit voorstel hebben gestemd. Alle politici hebben het namelijk alleen maar over de economie, waar ze toch nauwelijks invloed op uit kunnen oefenen, onze vrijheid is echter veel belangrijker.
Dit besluit is een grote inbreuk op onze vrijheid, privacy, lichamelijke integriteit en het recht om door het leven te gaan zonder verdenking en zonder angst bij het zien van een agent.
De enige drie partijen die tegen dit voorstel hebben gestemd zijn: D’66, GroenLinks en Partij voor de Dieren. Dit zijn de drie partijen die zich blijkbaar wel druk maken om mensenrechten in Nederland. D’66 verdient speciale eer, omdat ze de voorzitter van de Tweede Kamer hebben gevraagd een speciale stemverklaring af te leggen (zeldzaam) omdat dit voorstel zo ingrijpend is. Hierboven is de uitslag van de stemming en de stemverklaring van D’66 te lezen.
Ik hoop dat iedereen die bescherming van de mensenrechten belangrijk vindt dit niet vergeet en bij de volgende verkiezingen overweegt op D’66, GroenLinks of Partij voor de Dieren te stemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten